Vad som är vanligt efter en SketchUp-uppgradering, oftast till 2014 eller högre, är att V-Ray for SketchUp installeras som vanligt, men när man öppnar SketchUp finns inte V-Ray någonstans. Installationen har gått rätt till och inga felmeddelanden har dykt upp.

Detta har att göra med SketchUps uppdaterad mappstruktur. V-Ray installationen har alltså hamnat i fel mapp helt enkelt. Detta går att lösa genom att flytta runt vissa filer i din dator.

(i exemplet används SketchUp 2014, men kan lika gärna vara 2015 eller senare)

1. Leta upp mappen:

C: \ Users \ [ADMIN] \ AppData \ Roaming \ SketchUp \ SketchUp 2014 \ SketchUp \ Plugins

2. Klipp filerna:

.gitignore (notera, kan denna fil inte alltid är närvarande, ignorera det om den inte är det)

rubywinfunc.so

vfs.rb

3. Klistra in dem i:

C: \ Programdata \ SketchUp \ SketchUp 2014 \ SketchUp \ Plugins

Du kan behöva skapa mappen Plugins på den här platsen.

Efter detta är gjort borde V-Ray dyka upp i SketchUp under Plugins/Extensions