Slicer-programmet FlashPrint från FlashForge.com är enligt vår erfarenhet extremt stabilt och rullar på i stort sett alla nya och gamla datorer vi testat.

Orsaker

Om programmet skulle crasha kan det bero på grund av följande anledningar:

• 3D-filen är för stor och består av för många trianglar. Då crashar det när minneshanteringen i operativsystemet inte klarar av datan. Det är också viktigt att man installerat 64-bitars versionen av FlashPrint. Om detta händer på din dator, prova att skapa en lättare version av din 3D-fil och testa igen. Vid t.ex. export till STL-format, kan man i de flesta CAD-program välja upplösning.
  • Om 3D-filer har en "trasig" struktur", som t.ex. för många hål, felvända ytor, osv, kan det hända att en slicer-programvara crashar när den försöker tolka datan och skapa realtidsgrafiken för OpenGL. För att åtgärda detta, använd ett STL-fillagningsprogram så som http://netfabb.com för att testa och laga filen.

Tips för åtgärder

Prova att installera senaste FlashPrint på en annan dator och se om den fungerar där. Om du vill ha en neutral fil att testa med, som vi vet fungerar i alla Slicer-program, ladda gärna hem #3DBenchy på http://download.3DBenchy.com.