MakerBots 3D-skrivare kan styras med flera olika 3D-printprogram, s.k. slicers. Nedan finns det en lista på de program som man kan ladda hem och bruka för att printa med MakerBot-maskiner.

MakerBot Print

Detta är det senaste programmet som utvecklas av MakerBot och fungerar med följande 3D-skrivare. Du kan ladda hem MakerBot Print från denna länk.

• Replicator 2
  • Replicator 2X
  • Replicator 5th Gen
  • Replicator Mini
  • Replicator Mini+
  • Replicator Z18
  • Replicator+

MakerBot Desktop

Denna slicer är en tidigare version av MakerBots mjukvara som inte längre utvecklas. Det går dock utmärkt att använda för nedanstående 3D-skrivare. Lägg märke till att Makerbot Desktop är en ersättare till den gamla MakerBot MakerWare, som inte längre finns att ladda hem. Du kan ladda hem MakerBot Desktop-programmet från denna länk.

• MakerBot Replicator 1 Single (trämodell med en extruder)
  • MakerBot Replicator 1 Dual (trämodell med två extrudrar)
  • MakerBot Replicator 2X
  • MakerBot Replicator 2
  • MakerBot Replicator Z18
  • MakerBot Replicator 5th Generation
  • MakerBot Replicator Mini

Simplify3D

Denna populära tredjepartsmjukvara har mycket avancerade och kraftfulla 3D-printfunktioner. Det är kompatibelt med många olika 3D-skrivarmodeller och märken. Bland annat kan det användas med följande MakerBot-modeller. Simplify3D går att införskaffas och laddas hem från denna länk.

• MakerBot Replicator 1 Single (trämodell med en extruder)
  • MakerBot Replicator 1 Dual (trämodell med två extrudrar)
  • MakerBot Replicator 2X
  • MakerBot Replicator 2
  • MakerBot Replicator Z18
  • MakerBot Replicator 5th Generation
  • MakerBot Replicator Mini