Flashforge Finder är en populär 3D-skrivare som använder 1,75 mm filament (PLA och andra lättanvända plaster). I 3D-skrivarens inbyggda löstagbara fack passar spolar på upp till cirka 600 gram. Om man råkar ha spolar som är större eller av annan anledning inte kan köras i facket, kan man använda dem tillsammans med denna externa spolhållare.

Ladda hem spolhållaren som STL-filer

Vi har utvecklat modellen så att alla filer går att 3D-printa på en Finder 3D-skrivare (140 x 140 x 140 mm). Om du vill göra en sådan spolhållare kan du ladda hem filerna gratis från följande länk:

Beställ hållaren färdigtillverkad

Om du önskar skaffa dig en färdigprintad spolhållare kan du beställa den i vår webshop på denna länk. Spolhållarna som vi tillhandahåller är 3D-printade på vår BotFarm utrustad med FlashForge Finder-3D-skrivare i vårt demonstrationsrum på Slottsmöllan i Halmstad.

Håll filamentet rent och smort

Inuti spolhållarens axel kan du förvara flera stycken filamentfilter. Använd dem alltid när du 3D-printar med din Finder 3D-skrivare. Det håller plasten ren och hal på ytan, vilket ökar alla 3D-skrivares tillförlitlighet.

Koppla förbi filamentavkännaren

Finder har en inbyggd sensor som upptäcker när plasten tar slut om man kör från en spole inuti facket. 3D-skrivaren pausar då utskriften och när operatören upptäcker det, kan hen byta till ny spole och fortsätta utskriften.

Denna smidiga funktion går tyvärr inte att använda med matning från externa spolar. Därför måste du göra något av följande för att kunna 3D-printa på Finder med externa spolar.

• Stoppa i en liten bit filament i spolfackets utgångshål så att sensor registrerar att det hela tiden finns filament i maskinen.
  • Gå in i Settings-menyn på Finders tryckskärm och stäng av inställningen för filamentsensorn.

3D-modellerat i CAD-programmet Autodesk Fusion 360

Spolhållaren utvecklade vi i CAD-programmet Fusion 360 från Autodesk.