Detta tillbehör, som man kan 3D-printa själv, gör det enkelt att fixera och ta loss en löstagbar byggplatta i en FlashForge Dreamer, eller annan 3D-skrivare med liknande typ av byggplatta.


Vi rekommenderar att man använder sig av en löstagbar byggplatta i glas som man lägger på 3D-skrivarens befintliga byggplattform. När 3D-utskriften är klar, tar man loss och lyfter hela glasplattan inklusive 3D-utskriften ur 3D-skrivaren. Modellen kan sedan enkelt tas loss från glasplattan i lugn och ro på en arbetsyta utanför 3D-skrivaren. Man slipper därmed krångla inuti maskinen och belasta 3D-skrivarens plattform.


qRWeHSmBPJlUi3AEkgzVzhDBsj6AamZmaw.jpg


Instruktioner för 3D-utskrift

 • Ladda hem ZIP-filen bifogad nedan i denna artikel. Den innehåller fyra STL-filer, en för varje hörn på plattan, plus en STL-fil med alla fyra delar på en printbädd. Du kan därmed printa ett hörn åt gången eller alla fyra på en gång.
 • Det är viktigt att 3D printa komponenterna i en plast som tål relativt sätt hög värme så som ABS-filament eller super premium PLA som går att efterhärda i ugn för att tåla högre temperaturer.
 • Vid 3D-utskrift använd gärna inställningar som ger de 3D-utskrivna delarna högre hållfasthet. Vi rekommenderar följande:
  • Cirka 0,3 mm lagertjocklek (300 microns)
  • Fyra omkretsar (perimeters)
  • Fem lager för top och bottom
  • Hög ifyllnadsgrad (50% eller högre)
  • "Långsam" 3D-utkrift på cirka 20 mm/s


Montering och bruk

De 3D-utskrivna delarna passar i de fyra hörnen på byggplattan. De monteras i de befintliga M3 skruvarna. Använd standard M3 låsmuttrar för att fixera delarna. Dra sedan åt låsmuttern så att den precis nyper åt i de främre roterande delarna, och något hårdare i de bakre fasta delarna. Om du inte har tillgång till låsmuttrar kan du använda två vanliga M3 muttrar som du låser mot varandra (kontramutter)

Använd starka gummiband mellan den främre roterande delarna så att de dras mot glasplattan och låser fast den. Om du märker att plattan kan glida i sidled för lätt, kan du sätta fast fyra små rutor av tunn dubbelhäftande tejp på byggplattformens ovansida i närheten av varje hörn. Tejpytorna kommer att skapa en högre friktion.

Denna video visar steg för steg hur snabbfästena monteras och används.